header-home-voorjaar

Slagroomtruffels (ca. 40 stuks)

Benodigdheden:
Beslagkom en garde; krabbertje; spuitzak (eventueel van plastic of katoen); spuitmondje rond (doorsnede+/-10 mm); cacaopoeder ±100 gram; doorhaalvorkje; bakpapier (van Boukje of dr. Oetker); kunststof plaatje of snijplank ±40 cm bij 25 cm

Ingrediënten:
roomboter 25 gram; Slagroom (ongezoet) 115 gram; Witte chocolade 200 gram; Vanillesuiker 1 zakje van 8 gram

Smelt, Au bain-marie, de witte chocolade niet warmer maken dan ±40 graden dit voelt warm aan aan je lip. Doe in de beslagkom de 25 gram roomboter en de 115 gram slagroom en de vanillesuiker. Voeg daarna de 200 gram chocolade toe. Vervolgens dit met de garde door roeren tot een gladde klontvrije massa ontstaat, dit heet familie maken. Blijf daarna net zolang roeren tot de massa lichter van kleur en dikker wordt, je kunt de beslagkom op de kop houden zonder dat de vulling er uit valt! Daarna de vulling in de voor geprepareerde spuitzak doen met het krabbertje. Leg op het kunststoffen plaatje of de snijplank een stuk bakpapier zo groot als het plaatje.

Spuit nu met de spuitzak dikke staafjes van ±6 cm lang en ±1 cm dikte op het bakpapier. Als je klaar bent met spuiten zet je het hele plaatje in de koelkast voor ±20 minuten. In deze tijd smelt je weer Au bain-marie 250 gram melk of pure chocolade. Let op: niet warmer maken dan 36 graden. Neem een vierkante ovenschaal en strooi hier in een laagje cacaopoeder. Haal nu een voor een de opgesteven truffel massa met het doorhaal vorkje door de chocolade en leg ze daarna direct in de met cacaopoeder bestrooide ovenschaal. Daarna er weer cacaopoeder overheen strooien en laten afkoelen in de cacaopoeder. Als de truffels hard zijn ze er voorzichtig uit pakken en op een schaaltje leggen. Daarna is het heerlijk genieten. Je kunt je truffels bewaren en een andere keer opeten?!

Deze truffels zijn 80 dagen houdbaar buiten de koelkast, dus gewoon in de kast in de huiskamer bewaren. zorg dan wel dat er een slotje op de kast zit en jij zelf daar dan weer de sleutel van hebt.