header-home-voorjaar

Roomchocolade

Benodigdheden
Beslagkom, garde, krabbertje, spuitzak (plastic), spuitje kartel (5 tanden) 10mm - bakpapier (boukje of dr. Oetker ), kunststof snijplank 40 bij 25cm

Ingrediënten
200 gram witte, melk of pure chocolade; 50 gram roomboter; noten (hazelnoten, walnoten, amandelen) of rozijnen

Werkwijze
Smelt Au Bain-marie de witte, melk, of pure chocolade tot een temperatuur van ±40 graden Celsius daarna de chocolade op temperatuur maken zoals beschreven staat bij Tableren of Enten. Als de chocolade op temperatuur is de roomboter er door heen roeren met de garde.

Als het een gladde massa is deze in de geprepareerde spuitzak scheppen met het krabbertje. Daarna op de met bakpapier belegde snijplank b.v. rozetjes spuiten van ±4 cm groot. Of je spuit er een grootte letter van iemand waar je van houdt of je spuit allemaal strepen van ± 8 cm lang, als je alle spuit chocolade opgespoten hebt, kun je over gaan tot het afwerken van je chocolade figuren of letter met de noten.

Als je klaar bent met afwerken het plaatje in de koele kast zetten. In de tijd dat je chocolade afkoelt kun je de gebruikte spullen afwassen en op ruimen daarna is het smikkelen en smullen.